Pages

Followers

Tuesday, 14 November 2017

ayah....



harini rasa mcm sayu je..
 sbb sesubuh td masa keluar dari rumah
radio putar kan lagu AYAH..
sampai opis trus google..lagu siapa ni

erm....sayu nye hati
ayah..terima kasih banyak banyak
tak terbalas segala susah payah ayah selama ni
tak terucap dgn ucapan dan perkataan..

sentiasa tenang walau ribut sedang  melanda
walau apa org sekeliling sibuk kan dunia
kau tenang dengan cara mu ..ayah
 kebajikan anak cucu tak pernah terabai
walau ayah menginjak usia 60 tahun
tp ayah xpernah mengeluh penat
xpernah mengaduh sakit
xpernah menghampakan anak cucu

TERIMA KASIH AYAH

SALIM B. SELAMAT




Tuesday, 7 November 2017

party untuk mak & ayah

sekitar majlis untuk mak dan ayah
kami tak lah ada ada sgt
tpi kami share  supaya dapat mengeratkan silaturahim antara kami
cukup lah kami merasa susah dan senang bersama
kami tetap akan bersatu

 SALIM'S FAMILY









#notakaki
#terimakasih sebab sudi lihat video kami

Happy Birthday Atok & Nenek

mereka dua yg
mendidik aku selama 37 tahun
dr aku bayi sampai aku dah ada anak 3
mereka dua ni sentiasa ada untuk aku
walau jahil nya aku
walau ada silap nya aku
walau terkadang aku sakitkan hati mereka
mereka dua ni tahu kelebihan dan kekurangan ku

tapi...

mereka dua ni tak pernah amik hati
mereka dua ni tak pernah buang  aku
sebalik senyum mak ayah
terselit wajah kedukaan yang sukar digambar
tapi mak ayah tak pernah tunjuk

YA ALLAH jaga kan mereka dua ni untuk aku
YA ALLAH KAU pelihara lah mereka kejalan kebaikan
YA ALLAH KAU rahmatilah mereka dua ni...
YA ALLAH KAU jauhi lah mereka dari azab api neraka
sesungguh nya mereka adalah nyawa ku dunia akhirat

semoga ALLAH memanjangkan usia mereka dua ni
semoga ALLAH beri kesihatan yang baik jauhi segala penyakit
semoga mereka dua ni tabah dalam mengharungi kehidupan
 memang aku tak akan selalu ada bersama mereka
tp mereka tetap terpahat dalam hati ku....


aamiin..

ayang dan anak anak sayang sangat mak ayah
TERIMA KASIH MAK AYAH

senyum lah mak ayah...kamu sentiasa ada dalam hati ku


hari lahir Ayah 7 Jun 1958
hari lahir Mak 17 Oktober 1959

SALIM'S FAMILY


#notakaki 
#terimakasih sebab sudi membaca 

Monday, 30 October 2017

Happy Birthday Iera & Happy 1st Aniversarry

30/10/2016
Happy Birthday yang ke ??
Happy Aniversary yang pertama...yeehaa

semoga kekal hingga ke jannah
semoga diberikan kesihatan yang baik
tahun depan dah jadi mak mak..
we love u so much

Wednesday, 25 October 2017

Putaran kehidupan..


Hasil carian imej untuk what you give you get back
boomerang
Hasil carian imej untuk what you give you get back
cermin diri



Hasil carian imej untuk kehidupan
itu lah saya....
sebab kita semua manusia yang tak pernah puas mencari kebaikan sendiri
saya juga ada silap nya sbb saya manusia biasa



Tuesday, 17 October 2017

Selamat Hari Ulangtahun yang ke 58 MAK....

kau lah RATU didalam hatiku
mak
panggilan yang begitu sinonim dalam  kehidupan harian ku
tak pernah walau sesaat aku lupakanmu
dalam aku gembira kau sentiasa senyum
dalam aku berduka kau sentiasa ada di belakangku
dalam aku kesakitan kau menjadi ubatnya
semoga ALLAH akan sentiasa melindungi mu ..MAK
panjangkan umurnya ...YA ALLAH...
KAU rahmatilah dia YA ALLAH...

17 Oktober 2017

Olaragawati 2017

setiap anak mempunyai minat dan kelebihan yang berbeza
sama jugak lah dgn peel Myppg nie..
yg sulung peel yg mcm besar besar je..walau umur baru 10 tahun
yg kedua peel nak memberontak dan melawa tahap puteri...
yg bongsu pulak nie..peel die sgt manja dan selalu minta perhatian

bab pelajaran jugak aku tak lupakan
walaupun depa semua ni nampak cool..main ajee
tp bila mama mendinasour kan diri....kecut mereka ni

sama gak bab solat dan mengaji
kena lentur lentur kan dr kecik ni
takit bila dah remaja..dah besar,,dah LUPA !!!
memang nak kena mkn ibu jari mama nieh...
biasa tu !!!!!

pada tahun 2017 ni My2nd telah berjaya menjadi Olahragawati 2017
TAHNIAH lah anak...
alhamdulillah...semoga kau selalu menjadi manusia yang BEJAYA DUNIA AKIHIRAT
ya....itu dia atlit dihati mama

Selamat Hari Raya 2017

selamat hari raya semua
teka teki untuk kami tahun ni berjawab
kami raya di kampung halaman myB
balik raya setelah 2 tahun tak balik beraya
lama jugak kami bercuti raya disana

walau apa pun sengketa yg tercipta dan dicipta
kehidupan harus diteruskan
keluarga kecil ku

keluarga besar ku
sampai jumpa lagi pada tahun hadapan..
insyallah

Thursday, 17 August 2017

1 Ramadhan 1438@27 June 2017 . Genap 11 Tahun

Selamat Berpuasa untuk semua

alhamdulillah aku dan keluarga diberi kesempatan berpuasa 
bersama untuk kali ini
myPPG pun semua pakat  puasa
alhamdulillah..
 erm...aku puasa penuh untuk kali ni..
kenape ye?

jeng jeng jeng....

seperti biasa tarikh 10 June akan menjadi ingatan dlm diriku
tahun ni genap 11 tahun aku layari bahtera berumahtangga
segala badai segala ombak berduri berapi aku lalui
sesekali diuji olehNYA
tp alhamdulillah...bahtera kami masih lagi berlayar dgn baik..
aamiin...

short vacation 2017

alhamdulillah...tahun ni rezeki untuk kita bercuti-cuti
walau kejap dan dekat je...tp sangat bermanfaat bg kami sekeluarga
semoga hubungan kami sekeluarga akan bertambah baik seperti sedia kala
anak-anak lah yg excited nye..kedua mak ayah nye...pun tumpang seronok
G cecuti kat Lexis PD pada 9-10 May 2017

meh  lah layan beberapa gambar yg tersenarai pendek
sbb byk le gambar yg kami abadikan disitu..hihii




nanti ade rezeki kita g tempat lain pulak ye

genap 37 tahun....

1 May 2017

pada tarikh 1 May 2017 haritu genap lah usia aku ni 37 tahun. Alhamdulillah
terima mak ayah...walau aku dah bekerluarga...kasih sayang dan perhatian mereka terhadap aku xpernah kurang...

sbb kan cuti dari sabtu lagi...so kita enjoy lelepak kat rumah je lah ye nak...
sbb minggu depan kita nak g cecuti pulak kan..
semoga aku sentiasa dilindungi olah NYA selalu
aamiin
potong kek nya...

terima kasih hadiah nya....

aamiin...

Assalamualaikum....

Assalamualaikum ..
lama nya ai xmencoretkan sesuatu di "dairy maya" ku ni
xde pulak story yg tk best sepanjang perjalanan harian ku
cuma masa je xmencukupi nak mencoretkan hal hal pahit manis kehidupan aku

last update akhir April 2017
kihhkihh..lama benor weyy

my birthday -May
short vacatin - May
bulan puasa - June
keguguran - Julai
hari raya aidil fitri - Julai
besday my3rd - Ogos

satu satu nak cerita..supaya aku xkan pernah lupa perjalanan hidup ku di masa  depan ...
kot kot boleh remind balik kan...memory lama

nak mulakan dgn on my Birthday lah....

Thursday, 27 April 2017

sukan tahunan 2016

cerita tahun lepas
sbb xsempat nak update dulu dulu
kita update sekarang ye

sukan untuk kali ni my1st & my2nd mcm biasa lah
akan terbabit dlm beberapa acara
jom layan kan gambar dan video yg tertera☺

with my2nd...

menjadi maskot. tema tahun ni buahan -pisang-

khemah sukan untuk my1st sbb die rumah merah

khemah sukan untuk my2nd sbb die rumah kuning

mama dan org kuat mama

kumpul pingat dan terus kumpul ye nak..
*dulu mama bkn atlet, sbb mama xsihat...

Selamat Pengantin baru Ayang Kecik

korek album lama
jumpa gambar ni..
majlis perkahwinan adik sepupu aku..

aku 'si wedding planner'

cantek tak hasil kerjatgn aku?

keluarga Maktam aku

peeewiittt

pabila adik bradik berkumpul

pelbagai aksi ceria bersama

aku yg paling qatod!!!!

barisan sebahagian sepupu sepupu aku..
Selamat Pengantin Baru Yunk...

Selamat Pengantin Baru Shiera

korek gambar lama
cerita #campakbelakang lah ni

die dirisik pada raya cina 2016
dan pada
persiapan majlis Nikah dan Bersanding

berdebar debar si Pengantin itu

ini lah sepupu baru kami, org Nilai

alhamdulillah....selamat semua nya

bapa pengantin yang keletihan
semoga majlis berjalan dgn lancar....

Selamat Pengantin Baru Semoga Kekal Hingga Hujung Nyawa
Shiera ni merangkap sepupu aku
Mak dia dgn Mak aku adik bradik.

Pertandingan Nasyid #tback

aku korek gambar album lama ni
so cerita #campakbelakang lah kan

majlis ni berlansung lebuh kurang dlm bulan Oktober 2016
antara prasekolah/tabika zon klang

banner di hadapan dewan
baju tu lawa tak? nenek yang jahit kan...hihiii TQ nenek
wakil dari Prasekolah SKTM
layan kan sedikit video yg dirakamkan
bagus jugak majlis mcm ni
bg anak anak kita berani menunjukkan bakat yang terpendam
dpt no5 dari 7 sekolah yang bertanding
alhamdulillah...

ermmm lama nyaaaa

bayangkan..last entry aku haritu pada 21//2016
pergh....mujur beum setahun
hihii....
jom lah rajin rajin kan diri nak menulis..nak mengedit..nak uplod lah kan..
saje nak mula cerita dr pelbagai sudut
mood happy happy

ermmm ape ye..
yang bermain di dlm ruang otak ku ini

tpi perubahan besar dlm family aku skrg ni
kami so so saje...layankan aje
malas aku nak beriya iya dlm segala hal..
insyallah kesabaran dan kekuatan aku sentiasa bersama ku...

pastukan..cerita pasal Myppg pulak..
my1st , Damia tu aku dah masuk kan ke asrama
yup..asrama pada usia 9 tahun di sebuah sekolah menengah area Klang
tak lah jauh mana kan...

pastu....ermm..erm... ape ye
macam macam lah
aktiviti kami sekeluarga lakukan
hihiii...


assalamualaikum 2017

allahuakbar..

lama nya saya tinggalkan dairi maya saya ni
dan tidak mngkin juga sy melupakan segala nya tentang dairi maya ini
kini sy baru nak kembali
semoga kemunculan sy ini
saya bertambah rajin mencoret cerita
saya menjadi mama yang penyabar
saya menjadi umat yang taat
dan semoga saya menjadi yang terbaik dari yang sebelum nya